Stiftelsen Arken

Om oss

Det var Stavangermannen Magne E. Meling grunnla Stiftelsen Arken på 1990-tallet og han var leder i mange år. Magne startet med humanitære hjelpesendinger til tidligere land i Øst-Europa, og stod i mange år i spissen for at hjelpen kom frem til flere barnehjem og kirker i Romania, Albania og Russland. 

I 1996 var Magne og Helga Meling på en feriereise til Cochabamba, Bolivia. Det var møtet med barna på barnehjemmet El Arca de Jesus som førte til at Meling ønsket å ta et økonomisk ansvar for barnehjemmet. Det var da 19 barn på hjemmet. Hjemmet var rikt på varme og samhold, men manglet i perioder mat og mange andre nødvendige ting. 

Tilbake i Norge ble det opprettet et fadderprogram for å sikre barnas framtid. Først ble familie og venner vervet som faddere. I løpet av årene har arbeidet utviklet seg. Arken hjelper i dag barn ved 6 barnehjem fordelt på 4 land, og det er takket være faddere og givere i Norge. 

Fra 2008 og i 10 år hadde Jorunn Ljones ansvar for den daglige driften av Arken, ved siden av sin jobb som operasjonssykepleier i Stavanger. 

I januar 2018 tok Hans-Olav Kapstad over ansvaret for Arken. Hans-Olav jobber i Nordsjøen, og synes det passer godt å kombinere med arbeidet i Arken. 

Magne E. Meling - Grunnla Stiftelsen Arken på 1990-tallet
Jorunn Ljones - Ansvar for den daglige driften av Arken fra 2008-2018
Hans-Olav Kapstad - Ansvar for den daglige driften av Arken fra 2018. Her sammen med kona Synnøve

Les mer om vårt arbeid i de forskjellige landene