Stiftelsen Arken

Hyderabad, Vijayawada og Vizag

Stiftelsen Arken støtter tre barnehjem i India. I disse barnehjemmene som ligger i byene Hyderabad, Vijayawada og Vizag, bor det til sammen ca 400 barn, de fleste foreldreløse eller med fattige familier og uten særlig håp om en god framtid.

Mange av barna bærer med seg sterke traumatiske opplevelser fra oppveksten. Mange har opplevd at faren bare dro sin veg og etterlot dem til sin egen skjebne. Uten familiefar står barnemoren i en håpløs situasjon. De fleste har ingen utdannelse og må hver dag kjempe for et daglønnet arbeid i konkurranse med hundrevis av likesinnede. Er man heldig, får man noen få rupies slik at barna slipper å gå sultne til sengs. Men som oftest taper man i kampen om arbeid. Etter måneders slit for å skaffe brød på bordet til en sulten familie, resignerer de fleste og gir opp.

Heldigvis har mange av disse barna blitt fanget opp av barnehjemmene våre i India. I dag får de omsorg og alt annet som et barn trenger for å ha et godt liv. Alle får tre måltider om dagen, legehjelp, god utdannelse, skoleuniform og bøker. Flere av barna har oppnådd både bachelor- og mastergrader innen ulike fag, alt takket være sponsorstøtte fra fadderne i Norge.

Muligheten for å hjelpe enda flere nødstedte barn til et godt liv er stor i India, men da trenger vi flere faddere.

Meld deg som fadder i dag, og du investerer i et barns fremtid!