Albania

Bethesda House Of Grace.

Det bor 20 barn på barnehjemmet, fordelt på tre leiligheter. En for gutter i alle aldre og en for jenter under 10 år og en for jenter over 10 år. Hver leilighet har plass til ti barn. Dana Molla er grunnlegger og styrer, og hun har med seg mange gode medarbeidere.
Opprinnelig er Dana utdannet frisør og drev i mange år sin egen frisørsalong. Inntekten hennes var god, og hun hadde mange innflytelsesrike kunder.

I 1995 begynte hun å hjelpe hjemløse barn fra de fattigste landsbyene. Hennes omsorg for disse barna tok etter hvert så mye av hennes tid og engasjement at hun sluttet som frisør for å ta seg 100% av barna. I 2000 åpnet hun eget barnehjem, og med god hjelp fra en av sine faste kunder i frisørsalongen, som forøvrig var gift med byens borgermester, fikk hun lånt et hus gratis i to år.

I 2002 bygget familien til Dana et hus hvor 1. etasje sto tomt. Her holdt barnehjemmet til i åtte år. I 2007 kjøpte Dana bygget som i dag er barnehjemmet. Huset ble pusset opp, og barna flyttet inn i 2010. Dana får god hjelp av familie og venner fra den lokale kirken til å ta hånd om barna og driften av barnehjemmet.

Takket være hjelpen fra Arken og støttepartnere i Norge har barnehjemmet idag plass til ca 30 barn.

BOLIVIA      INDIA      SØR-AFRIKA

Comments are closed.