Nytt og større hjem til barna i Sør-Afrika

Det nye hjemmet er en stor oppgradering og en veldig gledelig nyhet for barna ved Arkens hjem i Sør-Afrika. Eiendommen ble kjøpt for 2,8 millioner Rand (1.7mill NOK). Det gamle barnehjemmet og den store leketomta ble solgt hver for seg, videre har Sør-Afrikas Nasjonale Lotteri gitt en gave på 1,2 millioner Rand. Denne eiendommen er perfekt til bruk som barnehjem og den ligger i hjertet av de fattigste byområdene Kwa-Thema og Tsakane øst i Johannesburg. Huset er ikke langt fra der det gamle huset var. Det fulgte med møbler, hvitevarer, sengetøy og kontormøbler.

Det nye huset kan gi plass til 40 barn i alderen 2 – 21 år. Det er et stort lekeområde med klatrestativ og benker, sånn at barna kan leke fritt i trygge omgivelser.

Eiendommen er stor og har potensiale for grønnsaksdyrking og kylling oppdrett, som vil hjelpe oss med å få egne inntekter.

«Arkens faddere og givere i Norge har gjort det mulig for oss å nå vårt mål om å gi ly og omsorg til foreldreløse og sårbare barn. Målet er at alle Arken-barna vil vokse opp til å bli trygge og utrustede samfunnsborgere.» Det sier Kholeka, som er leder for senteret. Hun har jobbet utrettelig og banket på mange dører for å skaffe denne eiendommen til barna. Det var ikke lett, vi trengte 1,2 millioner Rand etter å ha solgt huset og lekeplassen vi hadde. Så åpnet en dør seg og National Lottery var i stand til å donere det vi trengte for å fullføre kjøpet.

Det er fortsatt en del ting som mangler av utstyr ved barnehjemmet. Vi trenger blant annet ny buss, vanntanker, kjøkkenmaskiner osv. Vi er takknemlig for at dere i Norge står med oss. Uten dere ville dette ikke vært mulig. Ønsker du å gi en ekstra gave så er kontonr: 3201.35.00540. Takk