Om Arken

Ved hjelp av faddere og støttepartnere i Norge, hjelper Stiftelsen Arken barn i Asia, Afrika, Sør-Amerika og Europa.

I landene Bolivia, India, Sør-Afrika og Albania er vi med og gir barn liv og håp. Ved barnehjemmene får forsømte og foreldreløse barn mye omsorg, skolegang, et trygt hjem og håp om en bedre framtid.

Følg oss på Facebook

Arken hjelper barn i Sør-Amerika, Afrika, Europa og Asia.

Det var Stavangermannen Magne E. Meling grunnla Stiftelsen Arken på 1990-tallet og han var leder i mange år. Magne startet med humanitære hjelpesendinger til tidligere land i Øst-Europa, og stod i mange år i spissen for at hjelpen kom frem til flere barnehjem og kirker i Romania, Albania og Russland.

I 1996 var Magne og Helga Meling på en feriereise til Cochabamba, Bolivia. Det var møtet med barna på barnehjemmet El Arca de Jesus som førte til at Meling ønsket å ta et økonomisk ansvar for barnehjemmet. Det var da 19 barn på hjemmet. Hjemmet var rikt på varme og samhold, men manglet i perioder mat og mange andre nødvendige ting.

Tilbake i Norge ble det opprettet et fadderprogram for å sikre barnas framtid. Først ble familie og venner vervet som faddere. I løpet av årene har arbeidet utviklet seg. Arken hjelper i dag barn ved 6 barnehjem fordelt på 4 land, og det er takket være faddere og givere i Norge.

Fra 2008 og i 10 år hadde Jorunn Ljones ansvar for den daglige driften av Arken, ved siden av sin jobb som operasjonssykepleier i Stavanger.

I januar 2018 tok Hans-Olav Kapstad over ansvaret for Arken. Hans-Olav jobber i Nordsjøen, og synes det passer godt å kombinere med arbeidet i Arken.