Utdanning

Nyere statistikk viser at i Sør-Afrika alene er det over 5 millioner foreldreløse og sårbare barn. Stiftelsen Arken bidrar til å takle denne krisen, og etterlater seg en arv for fremtidige generasjoner .

Arken gir ikke bare tak over hodene på barna, men tar vare på livets mangfoldighet, der de får ubetinget kjærlighet, de lærer å skille rett og galt, de får omsorg og pleie, og hvor alle deres fysiske behov blir møtt. Vi mener at barn er morgendagens fremtid og måten de blir oppdratt på, vil påvirke hvordan de vil bli.

HIV/AIDS og fattigdom har ført til at mange barn blir forlatt og foreldreløse . Arkens mål er å utruste disse barna til å være en del av en generasjon som vil påvirke til positiv endring av samfunnet i Sør-Afrika. Når barna blir veiledet med gode verdier og holdninger og gitt kunnskaper og utdanning, vil de virkelig få mulighet til å leve et liv som vil påvirke og inspirere andre.

Ved hjelp av faddere og givere i Norge har vi også investert i lærere til barna, som kommer etter skoletid. Lærerne får en månedlig minstelønn. Nå tar vi sikte på, i nær fremtid, å renovere uterommet/garasjen til å bli et fullt utstyrt studiesenter, med et lite bibliotek og datarom.
Resultatene vil komme til å bli synlige: I år har vi feiret med Thandiwe Mkhize og Agnes Mphutlane, som fikk toppkarakterer i sin klasse.